Élsportolói osztályok

Intézményünkben évfolyamonként két sportolói osztály (UTE; B) működik. Ezen osztályokban olyan leigazolt, versenyengedéllyel rendelkező sportolók tanulnak, akik továbbtanulási célokkal választották a gimnáziumi tanulmányokat. Több évtizedes tapasztalataink alapján olyan módszereket, munkaformákat és követelményrendszert alkalmazunk, amelyek segítségével élsportoló fiataljaink középiskolai tanulmányaik befejezése után sikerrel állhatják meg helyüket a civil életben, miközben sikeres sportpályafutást tudhatnak magukénak.
Gimnáziumunk figyelembe veszi a sportolói létből fakadó edzés- és versenynaptárakhoz kötődő elfoglaltságot és leterheltséget. Igazoltnak tekintjük a sportegyesületek és szakszövetségek által jelzett versenyek és edzőtáborok hivatalos időtartamát, a kieső ismeretanyag pótlására digitális tananyagot, egyéni haladási ütemben meghatározott óralátogatást, illetve konzultációs lehetőséget biztosítunk.
Sportolói osztályainkban a pedagógiai munka a köznevelés típusú sportiskola kerettanterve szerint valósul meg. A sportspecifikus tantárgyak oktatása mellett nagy hangsúlyt fektetünk az emelt szintű testnevelés érettségi vizsgára való felkészítésre.
Intézményünk szoros kapcsolatot ápol a Sportiskolák Országos Szövetségével, a Honvédelmi Minisztéirum Sportért Felelős Államtitkárságával, a sportági szakszövetségekkel és tanulóink sportegyesületeivel.

Élsportolóink eredményei alapján a
,,Magyarország 8. legjobb sportiskolája”

cím büszke tulajdonosai vagyunk.