Fotóműhely

Polcai roskadásig fotós újságokkal és lim-lomokkal: drótdarabok, színes üvegek, furcsa fém- és üvegtárgyak a természettudományok iskolai szertáraiból, fotók előhívásakor használt tálak filmdarabokkal, régi fotókkal, dróthálók és építkezéseken használt műanyagrács, színes szétvágott PAT-palackok, idejétmúlt diavetítők, különös alkatrészek.
Az asztalokon korszerű számítógépek monitorokkal és egy szkenner. A külső teremrészben fekete textilháttér, világítástechnikai eszközök, állványok, tárgyasztal, és sok-sok beazonosíthatatlannak tűnő tárgy. A legrejtettebb térrész tökéletesen besötétíthető, itt még lyukkamerával készített brómezüst-zselatin fotók is előhívhatók.

Igen, ez a fotóműhely.

A hely, ahol média tagozatos tanulóink fényképeket készítenek, hétköznapi tárgyakból speciális tárgyasztalokon szokatlan látványvilágot teremtenek, fénnyel festenek, játszanak – vagy éppen egymást fényképezik az arckép feladathoz. Az élménydús gyakorlatokat szaktanári prezentáció és internetes gyűjtőmunka előzi meg, a fényképezést pedig képválogatás és digitális utómunka követi. A szakórákon szinte mindig csoportmunka zajlik, de a tanórákon kívül lehetőség van egyedül, akár műteremként is használni a termet és a fotós kellékeket.

Az M.S. Alapítvány – szülői támogatásokból és az 1%-os SZJA felajánlásokból igyekszik pótolni a kiégett fotóizzókat, az éves nagy kiállításhoz papírt vásárol és minőségi nyomatokat készít.

A linkre kattintva a fényképek alatt különbözo tematikus albumokban megtekinthetők tanulóink munkái:
https://www.facebook.com/MSMesterAlapitvany