Tisztelt Szülők, Kedves Kollégák, Kedves Támogatóink! 

A Bródy Imre Gimnáziumban 1993-ban indítottuk az első speciális – művészeti/média – osztályt, melynek egyik különlegessége az volt, hogy az Iparművészeti -, a Képzőművészeti -, a Színház és Filmművészeti Egyetemen végzett művésztanárokkal olyan képzést ajánlottunk a diákoknak, mely szemléletében, módszereiben és eszközhasználatában egyaránt korszerű volt.

Másik különlegességünk az volt, hogy a hozzánk jelentkező diákok szüleitől magától értetődően jelentős erkölcsi támogatást is kaptunk.

Ösztönzésükre hoztuk létre – a ma is szakmai kuratóriummal rendelkezo – M. S. Mester Alapítványt, mely garantálja, hogy a szülők anyagi támogatását mindenkor a közös céloknak megfelelően használja fel.

Az M. S. Mester Alapítvány felvállalja, hogy a média- (mozgókép, videó, fotó), vizuális kultúra, drámajáték, kommunikáció szaktanárok együttműködésével támogatja a diákok szakmai fejlődését, segíti a különböző médiaeseményeken, pályázatokon való részvételt, alkotótábort, fesztivált szervez, ugyanakkor hozzájárul a technikai háttér biztosításához is.

A diákjaink igénylik a színes, érdekes, gyakorlatorientált óráinkat, melyeket megújuló technikai hátterek nélkül egyre nehezebben tudunk biztosítani. A tavalyi tanévet három fényképezőgéppel és erősen elavult stúdiótechnikával kezdtük, miközben a felvételt nyert diákok létszáma nőtt. A felvételin soha nem jelentkezik hátrányként, ha valakinek nincs saját eszközparkja, elsősorban a kreatív gondolkodás, a technikai médiumok iránti fogékonyság, nyitottság és érdeklődés a mérvadó.

Az alapítványunk gimnáziumunk pedagógiai hitvallásával megegyezően igyekszik az esélyegyenlőségben is szerepet vállalni, a fejlesztendő képességterületek mindegyikében érintett.

Az iskolarendszer központosítása a nálunk zajló speciális képzéseknek nem kedvezett, szükségünk van a szülői ház támogatására.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy csakis közös összefogással folytatható a magas szakmai szintű munka, kérjük támogassák gyermekeik speciális média/dráma művészeti képzését, járuljanak hozzá médiás gyermekük esetén évente minimum 10 000-, drámás gyermeknél minimum 6 000 Forinttal, vagy bármilyen képzésünkben felhasználható tárgyi adománnyal!

 

Adószám:
18087482-1-41
Bankszámlaszám:
10403181-31818511-00000000 (Kereskedelmi és Hitelbank Rt. Rózsadombi fiókja)

 

Az alábbi közösségi oldalon kísérhetik figyelemmel aktuális eseményeinket, az ajánlott pályázatokat és a tematikus albumokban diákjaink műveit:

https://www.facebook.com/MSMesterAlapitvany